Lovande kuvasz-ungdomar

Tvååker 2008

Det finns många lovande ungkuvaszer i Sverige just nu. Möt fyra av dem och lägg namnen på minnet för de kommer att låta höra om sig!

Och så blev det; samtliga fyra är numera champions.

 

Sorschies Éber Egész är Csiriz' förstfödde i andra kullen (se honom nyfödd här) och har hunnit bli 1 år, 3 mån. Han blev nyligen Junior World Winner-08 efter att ha inlett sin karriär med att bli BIS-valp, BIS-2-valp två gånger och BIS-3-valp.

 

Sorschies Éber Elemér är bror till juniorvärldsvinnaren ovan. Han blev BIR i Tvååker 11 juli, en stjärna på uppåtgående, fastän fortfarande ganska valpig. Godmodig och vänlig till sättet, och med ett ansikte och uttryck som är få förunnat. Överst till vänster är han i gruppfinalen i Tvååker där han kom bland de åtta bästa i grupp ett.

 

Three C's Feher Zelma är 1 år, 1 mån, och har Cert. Hon blev BIM i Malmö och nu BIM i Tvååker den 11 juli. En tik som bara börjat visa vad hon kan.

 

Sorschies Szép Dajka har fyllt 2 år och är desto mera rutinerad och mycket framgångsrik med flertal BIR och BIM, tio Cert, svenskt championat och titeln Årets Kuvasztik-07.

 

BIR (Elemér) och BIM (Zelma) skulle fotograferas tillsammans med domaren...

 

...men Elemér struntade i både rosetter och domare för Zelma doftade alldeles speciellt gott denna dag!

Startsida