Hundarna mitt i en blommande vinter

Blommande kaprifol. Efter två kalla och snörika vintrar i rad så fick vi en riktigt mild december 2011 med tio plusgrader mellan jul och nyår. Trots att det blev något kallare sedan, ibland en bit under nollan, så blommade kaprifolen fortfarande i mitten av januari 2012.

 

Himla på spaning.

 

Hon har fått päls igen - jämför med den högra bilden hur det såg ut för fyra månader sedan då hon fällt ur efter sin valpning.

 

En stolt och ståtlig kuvasz, vår Himla. Läs mer om henne här.

 

Himla och Verdi.

 

Verdi är inne på sitt nionde år. Häromdagen var han ute med Himla och hittade en duva, som någon rovfågel hade lämnat det mesta kvar av. Verdi är inte den som vill ha bråk med "fruntimren" och han brukar låta dem få som de vill för husfridens skull - när det inte handlar om smarriga duvor alltså. Då är det en helt annan sak. Inte ens Himla tordes komma i närheten av hans byte, och innan matte hann fram hade han slukat duvan och såg mycket ung och pigg ut med vajande fana och ett brett flin. Fågelben är ju vassa, inte bra. Så det blev ett par burkar sparris till efterrätt. Mycket lyckat alltihop, tyckte Verdi.

    Se fler bilder på Verdi på hans egen sida.

 

 

Thengill och Max.

 

Thórunn kollar runt lite.

 

Älsklingen Thórunn.

 

Hittade ett intressant ställe. Mer om Thórunn här.

 

Här kommer Thella.

 

Thella och Rina. Fler bilder på varghunden Thella på hennes sida.

 

Max och Thella myser i soffan:

 

Flygande Rina - se fler bilder här.

 

Avkoppling. Thella, Thengill och Hafrún. Mer om Thengill här och om Hafrún här.

 

Skööööönt...

 

Startsida